Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından organize edilen “Başarı ve Mutluluk İçin Hayata Gülümse” isimli konferans, Meslek Yüksek Okulu (MYO) Konferans Salonu’nda yapıldı.
Kişisel gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansın açılış konuşmasını yapan Sorgun TSO Başkanı Üzeyir Arslan, oda olarak bu güne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.
Arslan, Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası olarak yola çıktıkları ilk günden bu yana, onlarca faaliyeti projelendirip, gerçekleştirdiklerini belirtti.
Arslan şöyle konuştu:
“Evvela görünürlük açısından hala ülke genelinde büyük bir övgü ile adından bahsedilen hizmet binamızı ilçemize kazandırdık. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin yurt dışı programlarında, tanıtım sunumları esnasında yer alan hizmet binamız gösterildikçe büyük bir gurur yaşamaktayız. Beş yıldızlı akredite oda statüsüne kavuştuktan sonra, çalışmalarımızdaki profesyonellik seviyesinin artmasından dolayı ülke genelinde, ulusal basında sık sık yer alır olduk ve birliğimiz tarafından sürekli takdir ve teşekkürler aldık.Faaliyetlerimizin amiral gemisi olan Sorgun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı ziyaretçi sayısı açısından değerlendirildiğinde bu hizmetleri yapan kuruluşlar tarafından sektörde örnek olarak gösterilmeye başlandı.”
Konferansta aile içi iletişim hakkında bilgiler aktaran Sıtkı Aslanhan ise, çocuk gelişimi ve velilerin sorumlulukları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Aslanhan, çocukların 14-15 yaşlarına gelinceye kadar hayatlarındaki en önemli kişilerin anne ve babaları olduğunu, bu yaşlardan sonra ise anne ve babaları düşman gibi gördüklerine dikkat çekti. Gelişme dönemindeki çocukların odalarına kapanmasının birçok nedenleri olduğunu vurgulayan Aslanhan “Çocuklarınız, sizinle konuşmadan odalarına kapandıklarında, saatlerce arkadaşlarıyla telefonda neler konuşuyorlar hiç düşündünüz mü? Çocuklarımızın üstünde baskı kurmadan, onlara daha verimli bir şekilde yaklaşırsak, bunun ileride getireceği yararlı sonuçları görebiliriz. Bu yüzden eğitimlerinde ve diyaloglarında kullandığımız sözcükleri önemle seçip sarf etmeliyiz” dedi.
Günümüzde insanların giderek birbirlerine karşı yabancılaşmaya başladığını belirten Aslanhan, aile içindeki bireylerin de birbirleriyle konuşamaz hale geldiklerini, annelerin dizilerle, çocuklar bilgisayar ve telefonlarla, babaların da kahvelerde yaşamlarını sürdürdüklerinin altını çizerek şöyle konuştu:
“Aile içinde olduğu gibi, akrabalarla da ilişkileri kestik. Kısacası yabancılaşıyoruz ama artık buna dur demek lazım. Aile içerisinde zaman zaman telefonlarınızı, bilgisayarları, televizyonlarınızı kapatın. Ailenizle sık sık yürüyüşlere çıkın, yemek yerken konuşun.”
Günümüzde çocukların maruz kaldıkları tehlikelere dikkat çekip, arkadaş ortamları ve teknolojinin olumsuz etkilerinin çocuklara verdiği zararlara da değinen Aslanhan “Aile içinde eşler arasındaki karşılıklı diyaloglar çok önemlidir. Çocukların çok hızlı büyür. 12 yaşında ergenlik dönemine girer ve 25-30 yaşına kadar bu devam eder. Çocuğunuzu karşınıza alın, her türlü derdini sorun. Olumsuz gördüğünüz durumlarda taviz vermeyin. Yoksa çocuk gece yarıları telefonla dert yanacak birilerini bulur. Size, yani anne, babasına söyleyemediği şeyleri, hiç tanımadığı kişilere gönül rahatlığı ile söyler. Bu da istenmeyen sonuçlar doğurabilir” uyarısında bulundu.
Konferansa, Kaymakam Mustafa Altınpınar, Askerlik Şubesi Başkanı Teğmen Ali Özcan, kurum müdürleri, STK yöneticileri ve davetliler katıldı.
Bir cevap yazın