Karabük Üniversitesi Sıtkı Aslanhan Konferansı

KBU_7014

Üniversitemiz Sosyal Sorumluluk Kulübü, Çevre Sağlık Kulübü, İşletme Kulübü ortaklığında Sosyal Gelişim Zirvesi başlığı altında E-Tohum Koordinatörü Lokman Ökten ile Girişimcilik Konferansı ardından, Kişisel Gelişim Uzmanı Sayın Sıtkı Aslanhan´ın  “Girişimcilik Nedir? Başarısızlık Gerçekten Başarısızlık mıdır?” adlı konferansları gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu´nda ilk olarak gerçekleşen E-Tohum Koordinatörü Lokman Ökten konferansına, Üniversitemiz Dekanları, Akademik ve İdari Personeli ile çok sayıda öğrencilerimiz katıldı.

“Memleketimde, Türkiye’nin Parlayan Yıldızı Karabük Üniversitesi’nde olmaktan gurur duyuyorum.” diyerek konuşmasına başlayan E-Tohum Koordinatörü Lokman Ökten; “ E-tohum yatırım şirketi olup genç girişimcileri destekleyen bir şirkettir. Yıllık 2000 üzeri proje başvurusu alıyoruz. Geçen yıl 300 girişimci ile yüz yüze görüşme yaptık. 50 üzeri proje ekibi ve eğitimi verdik. Bunların yanında genç girişimcileri Türkiye’ ye hatta dünyaya değer katacak girişimcilere yardımcı oluyoruz. Hayatta her zaman mutlu olmak için çaba sarf ediyorsak sevmediğimiz bir işi de yapmamalıyız, ancak sevdiğimiz işi yaptığımız zaman mutlu olabiliriz.” Diyerek, Nerden çıktı girişimcilerle uğraşmak, yeni ekonomi, katma değeri, inovasyon, e-tohum ne yapar, geleneksel ekonomi, yeni ekonomi, girişime engel beş bahane, nasıl network yapılır.” Konuları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Konferansın sonunda katılımcılara verdiği değerli bilgilerden dolayı Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hür Mahmut Yücer, E-Tohum Koordinatörü Lokman Ökten’e hediyelerini takdim etti.

E-Tohum Koordinatörü Lokman Ökten ile Girişimcilik Konferansı’nın ardından Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan´ın  “Girişimcilik Nedir? Başarısızlık Gerçekten Başarısızlık mıdır?” adlı konferansına geçildi.

“Ne kadar güzel bir üniversite. Karabük Üniversitesi’nde okuduğunuz için çok şanslısınız.” diyerek konuşmasına başlayan, Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan; “ Mekanları güzelleştiren insanlardır. Karabük Üniversitesi’ni harika yapanda sizlersiniz. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum.” diyerek, Günümüz gençliğini bekleyen sıkıntılar, anne baba olarak doğru bildiğimiz fakat aslında yanlış davranış ve tutumlar, sevgi, saygı, iletişim gibi konulara farklı açılardan değinerek, katılan misafirlere ve öğrencilerin gelişimlerini nasıl doğru yolda sağlayacakları hakkında bilgiler verdi.

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Prof. Dr. Nihat Ekici verdiği bilgiler için teşekkür ederek, Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan’a hediyelerini takdim etti.

Konferansın ardından Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan ve Sosyal Gelişim Zirvesi Yönetimi, Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı makamında ziyaret etti.

Makamda gerçekleşen sohbette Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan; “78 il gezdim. Bu eğitimlerle 14 yıl geçti. Bu zaman zarfında gezdiğim üniversitelerden en çok etkilendiğim üniversitelerden bir tanesi de Karabük Üniversitesi oldu. 7 yılda bu kadar gelişen bir üniversite ile karşılaşacağımı ummuyordum. Bu kısa sürede hızlı bir gelişme sağladığınız için, sizi tebrik ediyorum.” dedi.

Kendilerini üniversitemizde ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal; “Karabük Üniversitesi’ni 2013-2014 Eğitim Öğretim yılı içerisinde 322.922 öğrencinin tercih ederek, Türkiye’nin en çok tercih edilen 7. Üniversitesi konumuna erişmiştir. Bu başarıyı yakalamamızdaki temel sebep üniversite olarak bilinenleri asla tekrarlamamak ve sürekli değişime ve gelişime açık olmaktır. Kısa zamanda sektörün ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik hedefleri ön planda tutan Üniversitemiz, bugün Türkiye’nin İlk Raylı Sistemler Mühendisliği, İlk Tıp Mühendisliği, İlk Ulaştırma Mühendisliği, İlk Tasarım Mühendisliği, İlk Demir Çelik Enstitüsü’nü Üniversitemiz bünyesinde kurarak, Türkiye’nin en fazla hazırlık sınıfı eğitimi veren ve aynı zamanda da en iyi Aktüerya ve Risk Yönetimi personelini yetiştirmeyi planlayan bir üniversitedir. Rotası olmayan kaptan için rüzgârın estiği yönün bir önemi yoktur. Bizim rotamız belirli, bu yolda hızlı ve güçlü adımlarla ilerliyoruz.” dedi.

Makam ziyaretinin ardından Üniversitemiz Botanik Bahçesine geçilerek, E-Tohum Koordinatörü Lokman Ökten ve Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan’a kendi adına hazırlamış olduğumuz ağaçlarını diktiler.