Van Bilgi Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü tarafından düzenlenen Ufka Yolculuk Hadis Yarışması’nın ödül töreni düzenlendi. Törene, konuşmacı olarak katılan Kişisel Gelişim Uzm. Sıtkı Aslanhan, bu zamanda çocukları hayırlı işlerle meşgul etmenin kolay bir iş olmadığına dikkat çekti.
Bilgi Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Ufka Yolculuk Hadis Yarışması’nda birinci, ikinci ve üçüncü kategoride dereceye giren 30 kişiye ödülleri düzenlenen törenle verildi.
Ödül törenine, Tuşba Kaymakamı Musa Sarı, İl Müftüsü Nimetullah Arvas, İl Millî Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Eğitim-Bir-Sen Van Şube Başkanı Osman Ayşin, MÜSİAD Van Şube Başkanı Kerem Baynal, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, VİM-DER Başkanı M. Emin Akan, yarışmacılar ve aileleri katıldı.
Programda bir konuşma yapan Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, “Peygamber Efendimizin (sav) nübüvvet ve Risalet çeşmesinden içmedikçe, Efendimizin (sav) sofrasından istifade etmedikçe, nübüvvet ve Risalet sürmesiyle gözlerimizi sürmelemedikçe biz yaradılış gayesine uygun geleceğe yönelik kendimizi yetiştirmemiz ve Allah’ın rızasını kazanmamız mümkün değildir. Dolayısıyla Bilgi Derneği’nin bu kıymetli kültür hizmetlerini ve çalışmalarını tebrik ediyoruz. Bu hizmetlerin mayasını çalan üstatlarımıza minnettarız. Dolayısıyla bu güzel hizmetlerin devamını diliyoruz. Gün geçtikçe bu güzel hizmetlerin daha da geniş halk kitlelere ulaşması için dua ediyoruz.” dedi.
Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan ise son zamanlarda çocukları hayırlı işlere yöneltmenin kolay bir iş olmadığını belirterek, “Bu yarışmaya katılanları ve çocuklarını bu yarışmaya hazırlayanları öncelikle tebrik ediyorum. Rabbim onlara bundan sonraki hayatlarında güzellikler versin. Zaten yarışma sloganında da olduğu gibi ‘kaybedeni olmayan’ bir yarışmadır. Hakikaten bu dönemde çocuklarınızı böyle hayırlı işlerde meşgul etmek çok kolay olmuyor. Biz anne ve babalar, son zamanlarda çocuklarımız için ettiğimiz dualarda sıkıntı yaşıyoruz. Biliniz ki çocuklarınız sizin dualarınızdır. Bugün bizim gençlerimizi; hedefsiz, amaçsız, kimliksiz, karaktersiz, şahsiyetsiz, inançsız ve geçmişini, tarihini, kültürünü bilmeyen; yeri gelince dedelerine dahi söven, gelecekten de bihaber ‘Televole’ kültüründe bir gençlik yetiştirmek istediler. Maalesef günümüzde gençliği bu hale getirmeyi becerdiler. Bunun karşısında duracak olanlar da bizleriz. Bizim emeğimiz, bizim gözyaşımız ve bizim çabamız olan çocuklarımız, bu tuzağa düşmemelidir. Tabi bu da çocukların, cep telefonlarından, bilgisayarlardan, tabletlerden uzaklaşıp hedef ve hayallerini belirlemelerinden geçiyor.” diye konuştu.
Bir cevap yazın