Bayburt Üniversitesi Öğrencilerine Sınav Öncesi ‘Başarı ve Motivasyon’ Semineri verildi.

Bayburt Üniversitesi Öğrencilerine Sınav Öncesi ‘Başarı ve Motivasyon’ Semineri verildi.

IMG_3856

Bayburt Üniversitesi Öğrencilerine Sınav Öncesi ‘Başarı ve Motivasyon’ Semineri verildi.

 

Üniversitelilere Yaklaşan Sınavlarından Önce Özgüven Aşılayacak, Başarı Ve Motivasyonlarını Artıracak Önemli Tavsiyelerde Bulunan Eğitimci-Yazar Sıtkı Aslanhan Üniversite Gençliği Olarak Hayatta Bir Hedefiniz, Uğrunda Savaşacağınız Kutsal İdealleriniz, Büyük Hayalleriniz Olmall.Televole Kültürüyle Yetişen Değil, Okuyan/Sorgulayan Bir Gençlik Olmalısınız. Babasından Daha Çok Okumayan Hiçbir Millet İlerleyemez. Mutluluğu Ertelemeyin gibi düşünceleri önceleyen bir seminer verdi.

 

Bayburt Üniversitesi öğrencilerine yönelik olarak verilen “Sınavlar Öncesi Başarı ve Motivasyon” seminerinde Eğitimci Yazar Sıtkı Aslanhan, üniversitelilere yaklaşan dönem sınavlarından önce özgüven aşılayacak, başarı ve motivasyonlarını artıracak önemli tavsiyelerde bulundu.

 

Bayburt Üniversitesi İlim, Kültür ve Sanat Kulübü ile Bayburt Belediyesi’nin katkılarıyla Şair Zihni Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminere Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yusuf Şen, belediye ve üniversite personeli ile öğrenciler katıldı.

 

Seminerinde, gençlerin başarı ve motivasyonuna etki eden faktörlerden bahseden Eğitimci Yazar Sıtkı Aslanhan, insan ilişkilerinin psikolojik boyutunu esprili bir yaklaşımla ele alarak gündelik hayattan örneklerle anekdotlar sundu.

 

“Yeryüzünde bulunan bütün insanlar ekmek parası kazanmak, mutlu olabilmek için çalışıyorlar” diyen Aslanhan, insanın hayallerini/ideallerinin hayat gailelerinin, sorunlar ve hayatın her aşamasında bitmek bilmez hedeflerinin sonuçlanmasına kilitlemesi nedeniyle mutluluğu sürekli ertelediğini kaydetti.

yst_bssss_2 alt_1_5 IMG_3859_1 IMG_3867_1 IMG_3872_1 IMG_3889

 

Beslenme şeklinin insan psikolojisi ve karakteri üzerinde etkili olduğuna değinen Aslanhan, “Yediklerimize-içtiklerimize dikkat etmeliyiz, çünkü yediklerimiz-içtiklerimizin karakterimiz, kişiliğimiz üzerinde önemli derecede etkisi vardır. Hormonlu, sağlıksız gıdalar çevremizi sarmış durumda ve bunlar bizi hem fiziksel hem psikolojik olarak olumsuz etkiliyor ve dolayısıyla bu olumsuzluk kişilerarası ilişkilerimize yansıyor, başarı motivasyonumuzu düşürüyor” dedi.

 

Günümüzde iletişim teknolojilerinin insan ilişkilerine ve başarı durumuna olumsuz etkisinden bahseden Sıtkı Aslanhan, özellikle internet ve sosyal medya ile türeyen çarpık ilişkilerin, değişen yaşam tarzının ve bunun sonucu olarak da toplumda yaşanan derin ahlaki dejenerasyonun, gençlerin kişisel ve ahlaki gelişimlerini de olumsuz etkilediğini ifade etti.

 

Aslanhan, “Bilinçaltının davranışlarımız üzerinde son derece önemli etkileri vardır. Kültürel, ekonomik sömürü peşindeki kapitalist dünyanın/güçlerin bilinçaltımıza mesajlar empoze etmesiyle uyutulmuş, uyuşturulmuş, anestezi edilmiş haldeyiz. Televole kültüründe bir gençlik yetişiyor. Bakınız size bir örnek. Hukuk fakültesini kazandığı halde tek başına üniversiteye kaydını yaptıramayacak kadar özgüvenden, bağımsız hareket etmekten yoksun gençlerimiz var. Bizim güzel memleketimizin güzel gençleri, ideallerinin/geleceğinin/hayallerinin çalındığının/elinden alındığının farkında değil. Uyanmanın zamanı gelmedi mi? Üniversite gençliği olarak sizlerin hayatta önemli bir hedefiniz, gayeniz, uğrunda savaşacağınız kutsal idealleriniz, büyük hayalleriniz olmalı. Öğrencilik dünyanın en zor işlerinden biridir; ama unutulmamalıdır ki, babasından daha çok okumayan hiçbir millet ilerleyemez. Okumalı; tarihimizi/kültürümüzü öğrenmeli, iyi bilmeli ve ona sahip çıkmalıyız”diye konuştu.

 

Seminerin ardından Belediye Başkanı Polat, Eğitimci Yazar Aslanhan’a teşekkür plaketi takdim ederken, öğrencilere de kitap armağanıyla sürpriz yaptı.